maandag 22 juli 2013

Zondag 21-07-2013
Het heeft goed uitgepakt dat ik een paar dagen in Duinkerken ben blijven liggen want vandaag was de wind afgenomen tot 3 รก 4 Bft uit het noordoosten. Dat betekende dat ik de wind recht van voren had en dus de hele tocht moest kruisen. Maar dat was met deze windkracht geen probleem, ik had het grootzeil gehesen en de genua voor driekwart uitgerold. Dat is een beetje behouden gezeild maar wel gemakkelijk als je steeds overstag moet. In de Pas van Zuydcote is het altijd een beetje spannend met de banken vooral een de westkant maar dat ging perfect. Onderweg nog 2 bruinvissen gezien vlak bij de boot, altijd een leuk gezicht.
In de haven van Oostende was het een stuk drukker dan de vorige keer dat ik er was (eind mei). En het was een stuk warmer, buiten op zee was het zelfs een beetje fris, zo tegen de wind in, maar in de haven was het bloedheet.
’s Avonds nog even naar Bas en Marjorie van de Meewind gegaan, die lagen in een andere haven van Oostende (binnen de sluis).

1 opmerking:

  1. Al je verslagen terug gelezen, zo te zien loopt alles nog goed, en geniet je volop. Nog veel zeilplezier en geniet van het mooie weer.
    Harry en Bianca

    BeantwoordenVerwijderen