zaterdag 13 juli 2013

Maandag 08-07-2013

Nadat we bij Lymington het kanaaltje (of riviertje) zijn uitgevaren, hebben we de zeilen gehesen. Er stond een redelijk windje (noordoost 4). Na ongeveer een uur en drie kwartier zakte de wind in en hebben we de genua ingerold en de motor gestart. Daarna was het afwisselend zeilen of motoren. Soms was de wind noordoost, dan weer zuidoost of variabel.
Ankerplek in Chapmans Pool

Bij de kaap St. Albans Head stonden, zoals gebruikelijk bij die kaap, weer rare golven die van alle kanten leken te komen. Hier moet je niet zijn als er een flinke wind staat.
De Miles'Tone voor anker in Chapmans Pool
Uiteindelijk zijn we in een baai, Chapmans Pool, voor anker gegaan. Dit was een vrij kleine baai waar al een stuk of vijf boten lagen maar we konden er nog een plekje tussenin vinden. Tegen het eind van de middag, begin van de avond vertrokken er een paar boten zodat we nog met 3 zeilboten bleven liggen. We zijn even naar de kant geroeid en hebben een stukje “Coast Path”” gelopen of liever gezegd: geklauterd want het was nogal steil en onregelmatig. Maar dan had je wel een mooi uitzicht op de baai. Halverwege kwamen we een bord tegen waarop stond vermeld dat het pad was afgesloten, maar ja dat bord stond niet beneden bij het strandje.

1 opmerking: