woensdag 13 juni 2018

Woensdag 13-06-2018
Vanwege het tij wilden we om 08:30 uur vertrekken voor een klein tochtje naar de mooie Beaulieu River. Na het verlaten van Lymington hebben we de zeilen gehesen want er stond een “gentle breeze” zoals de Engelsen zeggen. We dachten dus lekker kalm te gaan zeilen, maar helaas na 10 minuten zakte de wind helemaal in en hebben we maar weer de motor gestart en de zeilen geborgen. We hadden stroom mee en precies met kentering waren we bij de ingang van de Beaulieu River en daar kregen we ook weer stroom mee. Om ongeveer kwart over elf kwamen aan bij de jachthaven Bucklers Hard waar vroeger, in de 18e eeuw schepen werden gebouwd voor Nelson’s leger.
Na de lunch zijn we even met de bijboot naar de kant gevaren, een beetje rondgelopen en een drankje genomen met een prachtig uitzicht op de rivier met zijn mooi glooiende hellingen.

Dinsdag 12-06-2018
Vandaag en gisteren zijn we in Lymington blijven liggen.
Vandaag wat klusjes gedaan bij de boot en gisteren zijn we met de bus naar Milford on Sea gegaan en daarvandaan een uurtje lopend over een kiezelstrand naar Hurst Castle, een verdedigingswerk aan de westkant van de Solent.
Hurst Castle


Hurst Castle
Ferry naar Hurst Castle bij laag water
 Het water is daar vrij smal en kon goed verdedigd worden met de enorme kanonnen die in dit kasteel stonden opgesteld.
Na het bezoek aan dit kasteel, zijn we met een kleine ferry terug gevaren naar Keyhaven en verder gelopen naar Milford on Sea. Daar nog even een pint gedronken en vervolgens weer met de bus naar Lymington terug gegaan.


Zondag 10-06-2018
Boot droog op de kiel ter reparatie


Vandaag was er heel weinig wind en hebben we besloten om naar Lymington te varen. We hadden stroom mee en hebben alleen de genua uitgerold. Met een kalm gangetje sukkelden we naar het leuke plaatsje waar we, net als ik vorige week, aan de Town Quay gingen liggen, lekker dicht bij het centrum. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten