woensdag 20 juni 2018

Dinsdag 19-06-2018
Een dagje Londen!
The London Eye
Vanochtend redelijk op tijd opgestaan en na het ontbijt hebben we de pont naar Portsmouth genomen en vervolgens de trein naar Londen Waterloo station, een reisje van ruim anderhalf uur. We waren daar om ongeveer 20 minuten over elf.
Trafalgar Square
In de grote stationshal liepen ontzettend veel mensen rond die op hun paasbest waren uitgedost, mannen in jacquet, vrouwen in mooi gewaden en leuke hoedjes op hun hoofd.
In eerste instantie begrepen we daar niets van, maar later kwamen we er achter dat dit voor de paardenraces op Ascot was.
Vanaf het station zijn we gaan lopen, eerst naar Trafalger Square en daarna naar Piccadilly Circus. Vervolgens door een paar straten met ontzettend oude gebouwen waarbij we ook langs het beroemde Ritz hotel kwamen en toen door een mooi, rustig park, Greenpark, waarna we bij Buckingham Palace uitkwamen.


Buckingham Palace

Nadat we hier even hadden rond gekeken en wat foto’s genomen, liepen we verder en hoorden plotseling luide sirenes. We zagen een grijze BMW aan komen scheuren gevolgd door een viertal politieauto’s. Gelukkig stonden alle verkeerslichten net op rood zodat alle overige verkeer stilstond. De BMW moest een scherpe bocht naar rechts maken waarvoor hij met piepende remmen vaart minderde zodat de eerste politieauto hem naderde en rechtsachter in de flank ramde. Omdat de vluchtauto nog wel wat vaart had en door de politieauto van richting was veranderd, reed hij tegen een auto aan die daar voor een rood verkeerslicht stond te wachten.
Uiteraard kwam hij toen tot stilstand en uit de politieauto’s kwamen diverse agenten met getrokken pistolen naar de auto en sleurden de chauffeur er uit die zich hevig verzette maar uiteindelijk natuurlijk wel werd overmeesterd.



Poort bij Buckingham Palace
We waren getuige geweest van een ware achtervolgingsactie zoals in een NCIS Los Angeles of Hawaï Five-O tv-serie!!
Hierna wilden we naar de Tower Bridge gaan, maar door een compleet verkeerde oriëntatie zijn we helemaal de verkeerde kant op gelopen. Om toch die beroemde brug te bekijken, besloten we om maar om een bus te pakken, maar dat was nog niet gemakkelijk. Ten eerste was er geen rechtstreekse verbinding vanaf het punt waar wij ons bevonden en ten tweede konden we in de bus geen kaartje kopen maar hadden we soort OV-chipkaart nodig die we uiteraard niet hadden.
Gelukkig troffen we eerst een buschauffeur die ons gewoon meenam naar een overstapplaats waar we direct al op een volgende bus konden stappen. Die chauffeur vertelde ons het hele verhaal van de OV-chipkaart maar toen hij hoorde dat wij naar de Tower Bridge wilden en dat we Nederlanders waren, schudde hij ons enthousiast de hand en begon hij in redelijk goed Nederlands tegen ons te praten en nam hij ons ook kosteloos mee naar een volgend punt waar we weer konden overstappen naar de Tower Bridge. Omdat het nog maar 20 minuten lopen was, hebben we die overstap maar laten zitten.
Na de Tower Bridge zijn we weer naar Waterloo station gelopen en hebben vlak daar bij een pizza gegeten voordat we de terugreis naar de boot aanvingen. Om ongeveer 10:00 uur ’s avonds waren we weer aan boord.
Morgen staat een rust- en wasdag op het programma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten