maandag 20 juli 2015

Maandag 20-07-2015
Vanochtend om 7:30 uur wakker geworden van gestommel op het dek, het bleek dat er een Frans jachtje naast ons was komen liggen. Ik heb geprobeerd om ze duidelijk te maken dat wij om ongeveer 11 uur wilden vertrekken maar ze spraken geen woord Engels, ze wisten zelfs niet wat “Harbourmaster” betekent. Na een paar uur zijn ze te voet vertrokken om naar Southampton te gaan, maar de havenmeester had aangeboden om hun boot even met zijn rubberboot opzij te halen zodra wij weg wilden. Zo gezegd, zo gedaan! Extra service van de havenmeester.
Vlak voor de Shepard’s Wharf hebben we het grootzeil gehesen. De grote ferry kwam ondertussen ook weer binnen maar daar konden we net langs varen en zijn naar buiten gezeild, de Solent op. Eerst zo ver mogelijk naar de noordkant met alleen het grootzeil, het ging hard zat, daarna een gijp gemaakt en richting Portsmouth/Gosport gevaren. Omdat het maar een klein eindje was en we de stroom mee hadden, hebben we het voorzeil geeneens uitgerold. Onderweg kwamen we nog diverse klassieke zeilboten tegen die een wedstrijd aan het varen waren, het is deze week Classic Yacht Week op de Solent. Vlakbij Portsmouth hebben we nog even een rondje gemaakt om de ferry, die ons opliep, voor te laten gaan. Even later nog één keer een gijp en toen zo via het zogenaamde Small Boat Channel naar Gosport gevaren. Daar hebben we het zeil laten zakken en zijn we naar de Royal Clarence Marina gevaren die ik ondertussen had opgeroepen. We kregen een plaatsje aan een steiger, dat was gemakkelijk afmeren.
De hele dag was het grauw en bewolkt met af en toe een zonnetje die er doorkwam. We hebben tijdens het zeilen gelukkig geen regen gehad maar om een uur of zes begon het toch eerst te miezeren en even later wat meer echte regen. Maar toen zaten we lekker in de boot en hebben een heerlijke maaltijd gekookt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten