vrijdag 24 juli 2015

Donderdag 23-07-2015
Gisteren in Eastbourne gebleven, de dinghy schoongemaakt met zoet water, laten drogen en opgevouwen weer binnen opgeborgen, die hebben we de komende tijd toch niet meer nodig. Vervolgens een was gedraaid en tegelijkertijd gedoucht. De was droogde fantastisch in de zon en stevige wind. Later in de middag een biertje gedronken op een terras aan de haven.
Vandaag anderhalf uur voor laag water vertrokken, vanwege de stroom was dat eigenlijk een paar uur te vroeg, maar met laag water konden we niet zo goed de haven van Eastbourne verlaten. Dat betekende wel dat we in eerste instantie een paar uur stroom tegen hadden en met een windkracht 2 tot 3 in de rug schoot dat uiteraard niet op, dus de motor moest even bijgezet worden. Na enige tijd trok de wind aan tot een kleine 4 Bft en zijn we gaan zeilen en omdat de wind nog steeds van achteren kwam, zijn we eerst verder naar buiten gezeild tot aan de shipping lane, toen gegijpt en richting de kust gevaren. De wind trok ondertussen verder aan tot vier/vijf en de golven werden steeds krachtiger waardoor we af en toe flinke schuivers maakten. Na nog weer een gijp zeilden we langs Dungeness weer richting de shipping lane. Om daarna richting Dover te varen, was pal voor de wind. We hadden geen zin meer om nog een paar keer te gijpen, daarom hebben we het voorzeil weggedraaid en zijn echt pal voor de wind, met de bulletalie op de giek, alleen met het grootzeil naar Dover gevaren. De wind werd ondertussen 6 Bft. Vlakbij de haveningang werd het water steeds warriger, zoals hier wel vaker het geval is. Gelukkig kregen we van Port Control direct toestemming om de haven in te varen, dat ging nogal fors met harde stroming. Eenmaal binnen de havenhoofden was het water een stuk rustiger en vlakker en hebben we het grootzeil laten zakken. Daar hebben we de Marina opgeroepen en een plekje gevraagd in Granville Dock en dat kregen we ook.
Toen ik op de steiger liep, zag ik de boot van Deen en Jannie Houtepen, de voorzitter van de technische commissie van de Dehlerclub, ze waren echter niet aan boord. Ik heb ze een SMS gestuurd en die werd ook beantwoord, ze kwamen een uurtje later even langs om een praatje te maken.
Wij hebben aan boord gegeten, een heerlijke tagliatelle-schotel met kabeljauw en een wit wijntje er bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten