vrijdag 24 juli 2015

Dinsdag 21-07-2015
Om 05:45 uur ging de wekker, dat was nodig om op tijd weg te gaan i.v.m. een gunstige stroom. Onze bestemming van vandaag was Brighton. Na het gebruikelijke ochtendritueel zijn we om even na 7 uur vertrokken. Het grootzeil direct na het verlaten van de haven gehesen en door de Small Boat Channel naar de Solent gevaren waar we de genua er bij hebben getrokken. In het begin een beetje bewolkt en wat weinig wind uit het zuidwesten, maar we hadden wel de stroom al mee. Na een uurtje begon de wind aan te trekken tot 4 Bft en kwam de snelheid er lekker in. Toen haalden we nog een Belgische zeilboot in die in Weymouth naast mij had gelegen.
Na een mijl of veertien kwamen we bij Boulder Street, een doorgang tussen 2 ondiepe gedeeltes ten zuiden van Selsey Bill. Daar stroomde het uiteraard erg hard zodat we er snel doorheen waren. Echter moesten we daarna meer voor de wind varen en dat was niet echt een fijne koers. Na ongeveer een uur richting Brighton te hebben gevaren, ging het zo lekker (en het was nog vroeg) dat we hebben besloten om maar door te gaan naar Eastbourne, ongeveer 18 mijl verder. Daarbij moesten we iets oploeven wat ten goede kwam aan de koersstabiliteit. Dat werden een aantal heerlijke uren zeilen richting Beachy Head met een wind die ondertussen 4 tot 5 Bft was geworden.
Na het passeren van die kaap zijn we nog even doorgegaan om daarna te gijpen en over de andere boeg naar Sovereign Harbour (de jachthaven van Eastbourne) te zeilen. Een eindje voordat we bij het aanloopkanaaltje waren, hebben we de genua weggedraaid en pal voor de wind verder gevaren en vervolgens, de wind was toegenomen tot 6 Bft, hebben we het grootzeil laten zakken en zijn naar de sluis gevaren om naar de haven geschut te worden. Terwijl we in de sluis lagen te wachten, kwam ook het Belgische jacht naar binnen. Later in de middag kwamen ze nog even bij ons langs om een paar foto’s op mijn laptop te zetten die ze onderweg van ons hadden gemaakt.
Na een biertje aan boord hebben boodschappen gedaan en vervolgens lekker aan boord gekookt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten