zaterdag 4 juni 2011

Zaterdag 04-06-2011
Om half negen van boord gegaan en naar het station gelopen, de trein vertrok om 09:05 uur naar Londen Victoria Station en kwam daar om 10:17 uur aan. Daar hebben we eerst de reistas van Gerben in een bagagedepot gebracht zodat we daar niet de hele dag mee hoefden te sjouwen. Daarna direct kaartjes gekocht voor een bustour, we konden af- en opstappen op wel 30 verschillende haltes.
Bij Trafalgar Square zijn we eerst afgestapt, daar was het heel gezellig druk met muziek, living statues, dans e.d. Vervolgens een eindje gelopen en weer op de bus gestapt. Even dachten we een verkeerde route te nemen, maar het bleek bij navragen bij de chauffeur toch goed te zijn. De volgende stop was even voordat we bij de Tower Bridge waren. Even ergens een kop koffie gekocht en het toilet bezocht en toen weer verder gelopen naar de Tower Bridge.
Wat een indrukwekkend bouwwerk is dat! Over de brug gelopen en daarna naar de jachthaven St. Katherine’s Dock gegaan, dat lag vlak bij de brug. Rondom de jachthaven was het een ontzettend mooi complex met winkeltjes en terrasjes. Aan de noordkant van de brug weer op de bus gestapt en terug naar Victoria Station waarbij we diverse bekende en beroemde gebouwen zijn gereden, het House of Parliaments, Buckingham Palace, The London Eye (het enorm groot reuzenrad) etc.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten