maandag 22 juni 2015

Maandag 22-06-2015

Zaterdag en zondag zijn we in Gosport blijven liggen vanwege harde wind uit de verkeerde richting.
Zondag zijn we met de pont naar de overkant gegaan (naar Portsmouth) en hebben daar een lange wandeling gemaakt. We keken uit over de Solent en zagen dat het inderdaad wel erg hard waaide. Die dag hebben we afgesloten met een maaltijd in een echte Engelse pub.
Vandaag begon de dag met veel regen maar in het begin van de middag werd het droog en zijn we vertrokken. In het binnenwater bij Gosport hebben we het grootzeil gehesen, wel direct met een rif er in want later in de middag werd er hardere wind verwacht. Met nog stroom tegen door het smalle kanaal naar de Solent gevaren en voorbij een ondiepte konden we westwaarts gaan, dat wil zeggen we moesten kruisen tegen de wind in. Het was eerst nog een matig windje kracht 3.

Nog even in de avondzon
Na een paar lange slagen heerlijk gezeild, kwam er een donkere wolk in onze richting wat gepaard ging met meer wind, eerst kracht 4 wat ons deed besluiten om de genua een eindje in te rollen, en al gauw kracht 5 bijna 6. Het werd wel erg heftig, we zijn toen maar wat ruimer gevaren en de zeilen iets laten vieren. Dat kwam de snelheid wel ten goede, regelmatig boven de 8 knopen door het water en vanwege de meegaande stroom kwamen toch dicht bij Cowes (onze plaats van bestemming) uit. Daar even bijna voor de wind gaan varen om de genua in te rollen, vervolgens de motor bijgezet en de altijd drukke (met veel pleziervaart en de grote ferry vanuit Southampton) smalle rivier bij Cowes opgevaren (slechts een paar honderd meter). Daar voeren we heerlijk in de luwte en hebben het grootzeil laten zakken. Ondertussen ook de Shepards Wharf Marina opgeroepen op marifoonkanaal 80 en gevraagd om een plekje. Dat was er inderdaad en de havenmeester kwam de steiger opgelopen om een handje te helpen.
In de haven schoon schip gemaakt en nog even lekker in de zon gezeten en van een drankje genoten. Aan boord een heerlijke pastaschotel met vis gemaakt met een lekker wit wijntje er bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten