zaterdag 5 juni 2010

Zaterdag 5 juni 2010
Gisteren in Dover blijven liggen om te wachten op het artsenoverleg i.v.m. de ernstige situatie van mijn schoonmoeder.
Vandaag dan toch verder gegaan naar Eastbourne. Om 09:00 uur vertrokken met helaas veel te weinig eind die ook nog eens van achteren kwam. Ik heb nog wel even geprobeerd om te zeilen, maar dat was niks dus alles gemotord met het grootzeil erbij.
Het gebrek aan wind werd ruimschoots goed gemaakt door de zon en hoge temperatuur. Het gebeurt niet vaak dat je op zee allen maar in korte broek kan varen.
Vlak voor de haveningang het zeil laten zakken en opgebonden, de stootwillen buitenboord gehangen en de lijnen klaargelegd om in de sluis af te meren. Gelukkig hoefde ik niet lang te wachten voordat ik als vijfde er in kon. Na mij kwamen er nog een heleboel bij. Om even na half vijf afgemeerd.
Het hele complex rond de haven is ontzettend uitgebreid met luxe woningen, appartementen e.d. Wat 4 jaar geleden nog een kale vlakte was, is nu helemaal volgebouwd. Echt mooi kan ik het niet vinden, maar de haven en zijn voorzieningen is erg goed evenals de service van de havenmedewerkers. Als het weer mee zit, ga ik morgen naar Brighton, een tochtje van 20 mijl.

1 opmerking:

  1. Hoi Henk, gefeliciteerd met je eerste solo oversteek. Ik vond je al een knappe vent, maar nu kan je niet meer stuk!! Hoop dat er over je schoonmoeder inmiddels beter nieuws is, voor haarzelf natuurlijk in de allereerste plaats, maar ook een beetje voor jou. Ik blijf volgen. Be careful!

    BeantwoordenVerwijderen