zaterdag 22 juni 2013

Zaterdag 22-06-2013
Na een paar dagen zonder berichtjes, nu weer even een update. Woensdag was de mist gelukkig helemaal weg en we zijn om 10:30 uur vertrokken voor een tochtje van ongeveer 20 mijl naar het plaatsje Salcombe dat ook aan een riviermonding is gelegen. We wilden de rivier een eindje opvaren naar een ankerplek maar dat was zo'n open watervlakte en ver van het plaatsje dat we besloten om naar een visitors pontoon te gaan een beetje dichterbij en wat beschutter tegen de wind. Tijdens de tocht stond er overigens erg weinig wind, we hebben nog wel even geprobeerd te zeilen, maar de motor is niet uit geweest. s' Middags genoten van een heel zonnige dag. 
De riviermonding bij Salcombe in de mist

Donderdag de omgeving van Salcombe verkend, even naar de riviermonding gelopen en daar zagen we weer een erg dichte mist, de overkant konden we op een gegeven moment niet meer zien. Gisteren zijn we met een ferry rivieropwaarts gevaren naar het plaatsje Kingsbridge. Toevallig was daar een soort braderie met allerlei typisch Engelse cakes en andere hapjes. Vandaag en morgen waait er een erg harde wind (7 tot 8 Bft), dus we blijven hier nog wel een paar dagen liggen.

1 opmerking:

  1. Hoi Henk en Tonnie,
    Het weer is niet veel (ook hier bar en boos op drie dagen afgelopen week na). Voordeel voor jullie, jullie zien wel lekker veel van de leukste kant van de UK. Veel plezier verder!
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen