dinsdag 24 augustus 2010

Hier weer even een berichtje uit Dover. Ik lig hier nu al 6 dagen en heb zojuist voor de 7e bijgeboekt. Al die dagen stond er veel te veel wind om over te steken naar Noord-Frankrijk of Belgiƫ. Elke dag is het 6 tot 8 Bft en af en toe 9. Dat is me toch echt te gortig. We hebben vorige week woensdag gezien wat voor een zeegang het geeft bij 6 tot 7 Bft. Ik liep zojuist langs de voorhaven en zag in de verte een zeilbootje worstelen om de Eastern Entrance binnen te komen. Een sleepboot lag er bij in geval van nood en even later een boot van de Harbour Patrol die de hele weg in de voorhaven er bij bleef. Zels daar leek het nog moeilijk om vooruit te komen. Nee, bij deze windkracht heb ik daar buiten niets te zoeken. Hopelijk dat het morgen beter is.
De afgelopen dagen ben ik bezig geweest met een online-album te maken van een eerste selectie van mijn foto's maar hier bij McDonalds lukt het niet om deze te uploaden dus dat houden jullie nog te goed.

2 opmerkingen:

 1. hallo Henk, wij zijn maandag 23-08 weer thuis gekomen en vanavond zijn we weer even gaan kijken hoe het met jou is. Ja hier in Hoogezand staat ook een flink stuk wind en een paar dagen geleden in de krant gelezen dat een stuk of 4 zeilboten ook niet een haven van de waddeneilanden binnen konden komen, door asistentie van een boot van de KNRM is het uiteindelijk wel gelukt, maar dat was vast niet plezierig. Veel groetjes Joop en Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Henk,

  Nou de oversteek zit dus behoorlijk tegen. Wel jammer voor je. Ook bij ons is het weer, vooral de wind, niet al te best.Gisteren was ik in Amsterdam, het leek wel of daar bijna een orkaan- wind woei. P.S. in Amsterdam, bij Ronald, de broer van Yoli, geoefend met de aankochte studiolampen t.b.v. fotograferen producten. Van de week ga ik het thuis zelf proberen.

  Groet,
  Emmy

  BeantwoordenVerwijderen