vrijdag 31 mei 2013

Vrijdag 31-05-2013
Vandaag staat er een harde noordenwind, gisteravond had ik dat al gezien bij de weersverwachtingen, dus ik heb lekker uitgeslapen en blijf vandaag in Duinkerken.
Gisteren kwamen er drie grote Nederlandse dwarsgetuigde schepen binnenvaren en in de binnenhaven lagen ook al drie van dit soort schepen. Vanochtend voeren er twee uit maar na een kleine twee uur kwamen ze ook weer terug. Vanmiddag ga ik een eindje wandelen om ze van dichtbij te bekijken.
Aanvulling:
Het was nog meer dan ik verwachtte: een complete vloot van 10 grote schepen uit diverse landen lagen hier in de binnenhaven.
Het was een soort Sail-evenement met een paar schepen uit Nederland maar ook de MIR en de Kruzenshtern die in het verleden al een paar keer bij Sail-Amsterdam waren.
Twee van de Nederlandse boten voeren af en toe even uit met passagiers voor een korte trip buitengaats. Op de wal uiteraard diverse stands met maritieme producten en feestmuziek. Jammer dat het zo koud was.

1 opmerking:

  1. Hoi Henk nu dus eindelijk het verslag gelezen. Dit geeft toch een leuke informatie: meer dan de korte sms-berichtjes die we uiteraard hebben.
    Hopelijk morgen een goede overtocht. Tonny

    BeantwoordenVerwijderen